• certifikační služby +420 734 200 998 / servis +420 775 679 451

DIKA servis s.r.o.

Rudolfovská ulice, číslo 202 / 88 , 37001 České Budějovice

Email: servis@dikaservis.cz

DPH se bude od ledna přiznávat už jen elektronicky (Tisková zpráva GFŘ)

Přidáno: 21.11.2013 | Kategorie: Dikaservis - Aktuality

Od 1.1.2014 budou všichni plátci DPH povinně podávat Daňová přiznání, Dodatečná daňová přiznání a Hlášení včetně příloh elektronicky. Stejným způsobem budou podávat také Přihlášku k registraci za plátce DPH a Oznámení o změně registračních údajů u plátce DPH.

Výjimku budou tvořit pouze plátci DPH – fyzické osoby, jejichž obrat za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců nepřesáhne 6 mil. Kč a nemají zákonem stanovenou povinnost činit podání elektronicky. Ti si budou moci vybrat, zda budou svá podání zasílat správci daně elektronicky, v papírové podobě poštou či doručovat osobně.

K uvedeným změnám došlo v souvislosti se zákonem č. 502/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o DPH), kdy začal platit nový § 101a zákona o DPH.

Elektronická podání mohou plátci DPH zasílat prostřednictvím aplikace „Elektronická podání pro daňovou správu“ na adrese www.daneelektronicky.cz. Bližší informace lze nalézt též na internetových stránkách Finanční správy ČR